Mörtens tid är kommen

Efter att inte ha fiskat hemmaviken på länge uppstod plötsligt möjligheten och det hade varit svårt att välja en lämpligare dag än denna. Strålande solsken, 7-9 grader varmt och en mild nordvästlig vind. När jag anlände vakade och hoppade fisk i ytan. Jag undrade om vi verkligen var på väg in i november. Fiskade rullspö 27 meter ut där det är omkring 8 meter djupt och 13 meter TP där det var cirka 4,5 meter djupt. Mäskade som jag vanligtvis gör i viken med VM Belgien.

meteokt29

Började fiska på rullspöplatsen och fick fisk direkt. En ynklig liten mört. Fortsatte med ett par likadana så jag bestämde mig för att testa TP-platsen. Där fanns också fisk men denna höll betydligt bättre snitt. Hann få ett 100-tal mörtar innan elastiken plötsligt for iväg ett antal meter. Hoppades på en fetingabborre men visste innerst inne att det med all sannolikhet var en gädda som gått på. Det tog sin tid, minst 15 minuter, innan gäddjäkeln kunde håvas med maggoten sittandes i ena mungipan.

meteokt29-2

Efter detta var det så klart tokdött på platsen så jag fick återgå till den andra platsen. Nappade bättre där nu. På slutet kunde jag återigen få en strid ström av mörtar på TP-platsen innan jag valde att avbryta för dagen. Slutade på 247 mörtar och en liten abborre. Vinterfisket är här!

meteokt29-3