Summering av vårens tävlingar

Arboga 1

Årets första tävling för min del anordnades av Köpings egen stolthet Jamie Cooley vid klassiska Arbogaån. Drog andra peggen uppströms och där lyste braxarna i stort sett med sin frånvaro. Istället nappade björkna i jämn takt vilket ledde till en total andraplats med omkring 20 kg.

Arbogaån

Arboga 2

En vecka senare var det återigen dags att bänka sig vid Arbogaån. Denna gång hamnade jag mitt på tävlingssträckan. Återigen var det björkna som dominerade. Slutade på 15475 gram vilket återigen bara räckte till en andraplats eftersom det fattades ett retsamt hekto till segraren Marcus Enström. Mäsket för dagen var Swedbait Champion.

Feedercupen i Nyköping

Dag 1 började inte som planerat då det enda som simmade i nätet efter 2 timmar var en ensam liten abborre. Detta medan somliga håvade brax efter brax. Skrapade till slut ihop omkring 29 kg och blev trea på sektionen.

Dag 2 började bättre med brax av varierande storlek. Det blev svårt framåt slutet men lyckades hålla undan och vann sektionen på cirka 34 kg.

Utvadad i Nyköping

Sammantaget blev jag trea i tävlingen, vilket var över förväntan efter första dagens misslyckande.

Fyrisån 1

Årets Fyris-serie tog avsats vid den knepiga Fyrishov-sträckan som kan bjuda på allt mellan pillfiske efter mört till stora braxar. Hamnade mitt på B-sektionen bredvid en stor brygga som inbjuder till publik. Ingen direkt höjdarpegg i min mening. Mäskade med Swedbait Champion för att locka allt som simmar. Hade inte en fisk efter 1 timmes fiske. Som vanligt var det enklare på kantplatserna som båda håvade lite brax. Sedan började det så smått komma igång. Allt möjligt nappade — mört, björkna och några braxar. Slutade på dryga 12 kg vilket räckte till dagens högsta vikt.

Kula i Köping

Den gode Jamie lyckades till slut, med lite hjälp av alltid hjälpsamme Jesper Dyberg, anordna en liten kula i hamnen i Köping. Som av en händelse hade jag och Jamie fiskat sträckan veckan innan med fina skimmer-nät som resultat. Med lite mer fisketryck skulle det däremot bli knepigare om man inte satt på kanten och det dröjde en bra stund innan första fisken kunde håvas. Därefter nappade det jämnt och stadigt även om man fick jobba, och vänta lite, för att få napp. Slutade på dryga 10 kg vilket räckte till seger med ett kilo tillgodo.

Bild från veckan innan