Mega Mört

Efter förra årets hemska upplevelse att tappa mitt livs mört trots att jag kastade mig handlöst ner i vattnet efter den, har jag hela vintern planerat min revansch. Min plan var tydlig och klar redan innan vintern.

Månaderna gick men väl på plats satte jag min plan i drift. Mäsket jag använde mig av var Amfeta Bream och 2L maggots som jag spoddade ut på fiskeplatsen. Betesvalet var maggots på clip.

Sutarna var på hugget och plågade mina drömmar om mörten som försvann. Efter att ännu en gång ta tag i spöt och drilla in vad jag trodde ännu en gång var en liten maggotglufsande sutare tills fisken bryter ytan och då ser jag vad som är i änden av min lina. Det är en MegaMört!! Jag får hjälp med håvningen av en annan fiskare och mörten är landad. Fisken var gigantisk och liknade nästan en stor sarv i formen. Knäna skakade och det hela var overkligt alla timmar dagar av fiskande och planerande så låg hon äntligen på min matta. Allt bara släppte alla känslor kom på en gång jag var så skakig att jag knappt kunde väga fisken. Men väl i vågsäcken stannar vågen på overkliga 1620g och 46cm.