Borrefiske med Herakles

Under mitt testfiske denna vår/försommar med herakles har jag hittat en hel del godbitar som är väl värt att nämna några ord om. Just spinnfiske efter dom randiga krigarna är något av det roligaste jag vet. Det finns så få fiskar som kan vara ett sånt solklart kvitto på om du gör rätt eller fel. Du kan gå igenom halva lådan och hela repertoaren innan du träffar rätt. Det är nog det som är den stora charmen med detta fiske och för en prylgalen man som jag passar det som handen i handsken. Jag ser det som ett mentalt spel mellan mig och borren där vinsten att lura en fin borre är en fantastisk känsla. Herakles har ett riktigt stort sortiment med kvalitetsprodukter som täcker allt vad du kan tänka dig i ditt abborrfiske allt från alla typer jiggfiske till hårdbeten och olika bladebeten m.m. Mkt av sortimentet är för bass men det har visat sig vara mkt effektivt på våra svenska randiga.

Det jag bland annat har fiskat mkt med är Herakles Vibercraw det är den mest naturtrogna kräftjiggen jag sett iaf i vattnet. Vid kallare temperaturer har jag adapterat den på Herakles impact jig som har gett mig möjligheten att fiska jiggen löjligt sakta och den fortfarande fiskar effektivt. Här är några fina borrar som visade sig vara mkt tröga då flera fiskat av sträckan precis innan men kunde inte motstå en extremt sakta fiskad vibercraw.

När det gäller det lite varmare fisket har jag en personlig favorit Metal Fire Jig. Det är ett mångsidigt bete med sin tillförande sked som gör att man med fördel kan använda det mkt effektivt som ett sökbete eller som ett bete när fisken är igång med jakten. Med sin tillhörande sked så kan man välja om man vill fiska det som tokvibrerande eller mer som ett spinnarbete. dom medföljande krokarna är av mkt bra kvalitet och krokar fantastiskt bra men och håller skärpan.

Dom spön jag har testat är Herakles Calida Pro Evoution 7-35g crank och 7-21 jig/texas. Crankspöt är inte så snabb aktion och lite djupare vilket och Jigg/texas är mkt snabbt och mycket toppigare. Båda spöna har en fantastisk känsla man känner minsta lilla pet. Dom väger mkt lite och är hel klinga. Kvalitetskänslan är rakt igenom mkt bra. Jag kan inte sluta tala gott om dessa trollspön. Jag har även drillat en del gädda och man kan verkligen sätta press på fisken när det behövs. Det ska bli mkt spännande att testa dessa på rödingfisket när vindarna väljer att lugna sig.