Super Crack Bream

ett tidigare inlägg testade jag Super Crack Roach som är den ena av två VDE-sorter utvecklade av den belgiske landslagsmetaren Andy Berteyn. Den andra varianten har istället tilläggsnamnet Bream och dessa två skiljer sig en del i både lukt och konsistens där brax-varianten är sötare.

Dagens fisketur var bara den första av flera där jag avser testa Super Crack Bream. Vattnet för dagen var den långgrunda sjön Ljustern dit jag tagit mig med ett 14″ Tubertini T-Match matchspö och diverse Tubertini-wagglers i storlekarna 6-12 g. Tyvärr öste regnet ner även denna gång men lyckligtvis var inte vinden särskilt hård så jag tacklade upp en 8 g waggler för fiske 30 m ut där det bara var drygt en meter djupt.

SwedbaitBlogg3-1

Innan avfärd hade jag mixat 4 påsar utan att tillsätta annat än vatten och vid grundmäskningen sköt jag ut 20 småbollar med maggot i.

SwedbaitBlogg3-2

Första halvtimmen passerade lugnt förbi utan intressanta händelser, sedan kom lite mört in på mäskplatsen och med tiden blev de fler och fler. Efter ungefär två timmar fyrade jag av ytterligare ett gäng bollar vilket fick önskad effekt och ett par braxar kunde landas. Detta följdes av en period med bara mört men varje gång jag mäskade lite kom en och annan brax för att sedan ge sig av.  Slutade på omkring 10 kg med mestadels brax i nätet och fick definitivt mersmak för detta mäsk.

SwedbaitBlogg3-3

//Jimmy