Braxenfiske

Stor braxen är något som alltid fascinerat mig och en art som jag alltid kommer ha som favorit att fiska efter.

I somras begav jag mig till Rögle dammar för att försöka överlista några av dess invånare. Jag bestämde mig för att fiska i 5:an. Fisket var trögt under natten men på morgonen lyckas jag ta en fin braxen på 6,88 kilo som tog på mavers squid fakemajs.

6,88 kilo

Efter som fisket var trögt i 5:an så bestämde jag mig för att testa feederfiske i 4:an för att se om braxnarna där var mer huggvilliga. Mäskade med karpkung och använde pellets som krokbete på baitband. Det dröjde inte lång stund förrän första nappet kom och fisken var bara tung och gjorde inte mycket motstånd. Väl i håven ser jag att det är en av de större braxnarna som simmar i 4:an. Fisken väger in på 7,26 kilo vilket är nytt personbästa.

7,62 kilo

Kommande natt och morgon gav några karpar runt 7 kilo som även dom nappade på mavers squid fakemajs.

7,12 kilo

Braxnarna i 5:an var som bortblåsta och körde samma taktik som dagen innan och tog mina quiversön och gick till 4:an för att prova. Efter att flyttat runt i dammen under dagen får jag en till braxen som spränger 7 kilo och även denna högg på pellets på baitband. Lite förvånande var att denna släppte rom i vågslingen när vi vägde den trots att det var i slutet på juni.

7,12 kilo